Untitled Document

Over mij

Op deze pagina staat mijn verhaal: Een zoektocht waarin leren, ontwikkeling en betekenis voor de ander, centraal staan.

In deze tekst zijn een aantal woorden onderstreept. Dit zijn de inzichten die ik vond. 

 

Ommekeer  

November 1992, ik was net 27 jaar. Abrupt zette mijn lichaam mij stil, mijn leven stil. De symboliek was treffend. Als één jaar later de diagnose Multiple Sclerose (MS) volgt lijkt mijn toekomst onzeker. Na de geboorte van onze oudste zoon in 1996 gaat het opnieuw mis.

Op dat moment schrik ik niet meer van de jaarlijks optredende schubs  (terugval door MS met o.a. uitvalsverschijnselen). Dat ik niet zelf voor mijn zoon kan zorgen snijdt dwars door mijn ziel.

Tot op dat moment gebruik ik geen medicatie. Nu volgt een kuur met Prednison. Advies te starten met medicatie (ontstekingsremmer) volgt. Volgens mijn neuroloog was er geen alternatief waarvan bewezen is dat het werkte. Als mijn ziekte verergert  is er op dat moment geen medicatie beschikbaar.

 

Vragen & antwoorden

De voorgestelde medicatie (ontstekingsremmers)vind ik geen optie. Het middel wordt op dat moment al vijf jaar gebruikt. Volgens mijn neuroloog heeft het geen bijwerkingen.

Ik zit vol vragen.

Wat doen die ontstekingsremmers met mijn lichaam?

Helpt het middel mijn fysieke toestand te verbeteren of ben ik er straks slechter aan toe?

Wat betekent dit middel voor mijn kinderwens, in de toekomst?

Vergroot of verkleint dit middel mijn mogelijkheden om meer kinderen te krijgen? Vergroot of verkleint dit middel mijn mogelijkheden om zelf mijn kind(eren) te verzorgen en op te voeden?

De ervaringsperiode van vijf jaar vind ik te kort om te concluderen dat dit middel geen bijwerkingen heeft. Ik ben niet overtuigd. Ik start niet met de voorgestelde medicatie.

 

Keerpunt   

Na de eerste grote schub in 1992 viel mij de overeenkomst op tussen mijn lichamelijke klachten en dat wat op en ander niveau speelde. Toeval? Wilde mijn lichaam me iets vertellen? Wat een symboliek! 

Ik ga zelf op pad met de symboliek van mijn lichaam. Dit is mijn eerste sleutel, mijn eerste inzicht. Mijn gevoel volgend vervolg ik mijn onzekere pad. Ik ga op zoek naar een manier om mijn lichaam op een opbouwende manier te ondersteunen en daarmee het verloop van mijn ziekte op een positieve manier te beïnvloeden.

Ik vind andere manieren van kijken naar mijn ziekte.  Nieuwe ervaringen en inzichten vormen mijn sleutels, mijn handvatten. Inzichten die betrekking hebben op symboliek, levenslijn, (doorgegeven) patronen, gevoeligheid, voeding (van lichaam, geest en ziel) en zingeving. Deze inzichten verrijken en verbeteren mijn leven. Inzichten die universeel blijken, al ben ik me daar op dat moment nog niet van bewust.

Vanuit die ervaringen en inzichten is mijn basis verder verbreed en verdiept.

 

Nu 

Mijn passie is, vanuit mijn ervaringen en inzichten, anderen te inspireren en te versterken.

Ik luister naar jouw verhaal, jouw vragen. Ik reik je handvatten aan waardoor jouw inzicht groter wordt. Opnieuw verbind jij je met jouw innerlijke kracht. Je creëert jouw eigen pad.

Spreekt mijn verhaal je aan?

Heb je het gevoel dat ik je een stap verder kan helpen?

Neem dan contact op.


Als ik alles wil

kan ik niets

 

Als ik kies voor mijn essentie

kan ik alles 

 

Juanita

 

 

© Ante-Vasin.nl 2010 | Website gemaakt door LibertyStudio.nl